Onze producten

Assortiment

Wij willen iets uitstralen, en dat komt terug in onze producten. Wij werken met eerlijke producten, en omdat we van de Veluwe houden werken we ook regelmatig met producten die van de Veluwe komen. Nagenoeg alle brood, koek en cake producten worden vers in onze eigen bakkerij gemaakt. Ook dit doen we weer met eerlijke, verse en biologische (streek)grondstoffen. Hierbij staat kwaliteit uiteraard ook hoog in het vaandel.


Brood

In onze winkel bakken wij de hele dag door heerlijk vers brood voor u. Dit proces kunt u helemaal met ons mee maken. In onze open bakkerij maken wij het deeg en boven in de winkel gaat het in de oven. Zo kunt u het hele proces mee maken en weet u waar uw brood vandaan komt. 

Wat is desem?

In onze bakkerij gebruiken we voor de meeste soorten van ons brood zuurdesem. Maar wat is dat nu eigenlijk? Desem is een mengsel van bloem, water en verschillende melkzuurculturen. De factor tijd speelt een grote rol in het natuurlijke rijpingsproces van deze melkzuurculturen. Het 'opstarten' van een desem is een lang en nauwkeurig proces waar veel factoren van invloed kunnen zijn. Wij maken ons vloeibaar voordeeg met natuurdesem en een beetje gist. Dit beetje gist wordt toegevoegd als 'bijrol', vóór het opstarten van de fermentatie. Het geheel laten we minimaal 20 uur rijpen (fermenteren). Tijdens dit fermenteren komt het gistingsproces verder op gang en komen er natuurlijke aroma's en smaakstoffen vrij. 

Tijd, liefde en aandacht zijn naast de hoogwaardige grondstoffen de belangrijkste ingrediënten voor ons desembrood. In de meeste weekenden hebben we tevens een 100% desembroodje (geheel zonder gist) met bijzonder lekkere en afwisselende vulling!

Aanbiedingen

Elke maandag tot en met woensdag: Ieder 3e brood met 50% korting!

Donderdag = kleinbrooddag: Alle bolletjes per verpakking met € 0,50 korting! 

Daarnaast hebben we 2-wekelijkse acties met voor iedere keer verrassende producten!

Kortom; genoeg redenen om een keer ons heerlijke brood te proberen! Kom langs in de winkel of bestel een brood via de webshop!

Groot brood Nunspeet bakkerij

 

Gebak, taart en vlaai

We specialiseren ons in de niet alledaagse soorten gebakjes en banket, maar uiteraard zijn ook een aantal traditionele soorten zoals appeltaart zijn bij ons te vinden. Uiteraard wel met een Uniek tintje, waardoor het vaak toch weer verrassend lekker is! Naast het gebak dat het hele jaar door bij ons te vinden is, laten we ons door de seizoenen heen inspireren en op die manier geven wij ons seizoensgebak vorm. Neem snel een kijkje in dwebshop!

Ook hebben we verschillende taarten in ons assortiment. Naast een smal aanbod in onze winkel kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor een eigen Unieke taart op maat! 

Daarnaast zijn in ons assortiment ook heerlijke vlaaien te vinden. Ook aan vlaaien hebben we een beperkt aanbod in onze winkel, maar op bestelling is de keuze reuze. Bekijk en bestel via onze dwebshop! Voor 12 uur besteld is volgende dag afhalen of bezorgd.

Gebak, taart en vlaaien Nunspeet

Koek en cake

Koek en cake vers uit eigen bakkerij. Want dat is natuurlijk het allerlekkerst. In onze bakkerij maken wij de allerlekkerste cake en koek. Onze eigen bakster Paulien maakt de lekkerste speltkoeken. Voor koek en cake werken we veel met seizoensgebonden producten die wisselen. Zeker de moeite waard om af en toe eens een kijkje te komen nemen in de winkel wat we op het moment aanbieden!

We hebben tevens iedere 2 weken een heerlijke koek en cakespecial, houd onze social mediakanalen goed in de gaten om op de hoogte te blijven.

Koek en cake Nunspeet

Koffie en thee

Koffie

Zoals in ons concept en onze sfeer past, hebben wij een  overtuigende keuze voor eerlijke koffie gemaakt. We schenken onze koffie omdat het verantwoord is verbouwd en de boeren een eerlijke prijs krijgen voor de door hun verbouwde koffiebonen.

We schenken koffie van Blue Mountain, uit Zwolle. Eerlijke koffie, met een heerlijke smaak. 

Onze werknemers hebben diverse cursussen gevolgd zodat we verschillende soorten koffie op de juiste manier kunnen serveren. We zijn ook trots te kunnen vermelden dat we met Mirjam onze eigen barista in huis hebben. Heeft u een vraag over koffie, vraag het haar (of een van onze andere medewerkers) gerust!

Thee

Bij Uniek serveren en verkopen we thee van Trending Tea. Trending Tea is een jong bedrijf dat samenwerkt met verschillende thee experts, waardoor zij heerlijke thee ontwikkelen. In onze lunchroom hebben wij 6 verschillende soorten thee. De thee is met passie samengesteld en gemaakt, en dat proef je! 

Kijk voor onze thee en koffie ook eens in de webshop!

Dranken, koffie en thee Nunspeet

Bier en wijn

Bier

Wij schenken en verkopen bier van bierbrouwerij Hert Bier uit Putten. De brouwerij bestaat sinds 2014 en het bier wordt gebrouwen, verkocht en gedronken op de Veluwe en daarbuiten. Door de jaren heen zijn er verschillende soorten bier bij gekomen. 

Hert Bier schenken wij in onze lunchroom, verkopen we in onze winkel en we kunnen er tevens leuke pakketten mee samenstellen! 

Voor meer info over onze biersoorten en om te bestellen, check de webshop!

Wijn

In onze lunchroom verkopen en schenken wij wijnen van Van Hamersveld. Van Hamersveld Wines is ontstaan doordat Cees van Hamersveld als eigenaar van meerdere hoogwaardige restaurants waaronder De Zwarte Boer op zoek ging naar 'het ultieme glas wijn'. Daarvoor vliegt men de wereld over om deze wijnen dan zelf te assembleren. Altijd bij boeren die werken met respect voor mens en natuur. 

  • Henriëtte (wit), Chardonnay | Viognier
  • LVT (rood), Shiraz | Cabernet Sauvignon
  • Rosé (LVT), Pink Sauvignon Blanc

Glutenvrij

Als je een glutenvrij dieet volgt, betekend dat meestal dat je darm beschadigd is en daardoor kan deze zijn werk niet goed doen. Door het eten van glutenvrije voeding kan de darm herstellen. Omdat ook wij ons ervan bewust zijn dat hier nauwkeurig mee omgaan belangrijk is bieden wij glutenvrije producten aan in samenwerking met een gespecialiseerde bakker: Happy Bakers. In de winkel hebben wij brood, koek en cake, afbakbroodjes en gebak. Maar ook kunnen we, als je dit aangeeft, een glutenvrije lunch en high-tea verzorgen. Neem contact op voor alle mogelijkheden!

Glutenvrij brood, gebak, taart Nunspeet